18 ani de activitate ai Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor IFAD

La 25 septembrie 2018, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care au fost realizate obiectivele propuse, iar provocările au fost depășite datorită perseverenței și spiritului de echipă.

Pe parcursul acestor ani UCIP-IFAD a reușit să implementeze șase programe contribuind semnificativ la eradicarea sărăciei în spațiul rural prin revitalizarea agriculturii, stimularea dezvoltării activităților agricole și non-agricole, astfel creând locuri noi de muncă și generând venit pentru populația din spațiul rural.

Ajunși la vârsta majoratului și a maturității profesionale, am trecut în revistă realizările și putem confirma că impactul programelor implementate în această perioadă de către Unitate, asupra mediului rural economic și social, este unul pozitiv și constructiv, fiind vizate diverse aspecte ale comunității rurale.

După 18 ani de activitate urmează noi provocări și experiențe în care vor fi depuse eforturi pentru consolidarea potențialului obținut, iar implicarea partenerilor, beneficiarilor și instituțiilor cu care am construit relații de colaborare este apreciată și esențială în acest proces. Realizările obținute ne bucură și ne determină să credem că rezultatele corespund așteptărilor scontate, iar datorită muncii și dedicației de care vom da dovadă să continuăm dezvoltarea agriculturii și activităților rurale de afaceri în Republica Moldova.