Mulțumiri tuturor celor care au pus umărul pentru o generație #EducatăFinanciar

Am ajuns la finish mai #EducațiFinanciar și vă mulțumim!

În cele șase luni de derulare a programului de educație financiară „Investește în viitorul tău” am organizat 32 traininguri în 20 de raioane ale țării, în care s-au implicat peste 550 de persoane de toate vârstele, din diverse domenii de activitate, de la adolescenți până la antreprenori cu experiență.

Ne-am propus să transmitem mesajul privind importanța educației financiare, și anume de a duce evidența bugetului personal, de a transforma acest lucru într-o rutină zilnică, de conștientizare a fluxului de bani, de planificare a bugetului și optimizare a costurilor, care este și cea mai importantă investiție pentru un viitorul mai bun, în care orice tranzacție financiară este analizată, cheltuielile sunt efectuate conștient, se formează obiceiuri regulate de economisire, creditele se accesează informat, iar afacerile sunt inițiate și dezvoltate având cunoștințe de bază financiare.

Mulțumim partenerilor noștri, Fundația pentru educație financiară OK și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, care ne-au fost alături în implementarea programului.

Trainerii de la Fundația OK au aplicat metode inovative și interactive de predare. În cadrul trainingurilor, au provocat participanții să-și analizeze „Roata vieții financiare”, au explicat cum se întocmește un buget și importanța analizei veniturilor și cheltuielilor pentru siguranța financiară, iar celor cu spirit de antreprenor le-au dat sfaturi și tips&tricks legate de produse financiare de creditare, investiții și protecția împotriva riscurilor.

Instruirile au fost petrecute într-un mediu favorabil și condiții de siguranță, mai ales în contextul pandemiei. Îi mulțumim Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei pentru găzduire, prin filialele sale teritoriale.

Mulțumim tuturor participanților care s-au ambiționat și au răspuns apelului nostru de a obține sau de a-și extinde abilitățile și cunoștințele în domeniul finanțelor personale. Suntem încrezători că, la rândul lor, vor transmite prietenilor, familiei, colegilor lor informațiile acumulate despre cum să analizeze structura veniturilor și cheltuielilor, să le identifice pe cele inutile și să direcționeze banii spre creșterea economiilor, efectuarea de investiții analizate și informate. O resursă complementară a fost dezvoltată de specialiștii UCIP IFAD Moldova, AgriBusiness Budget, care vine în ajutorul fiecăruia pentru a duce evidența banilor și de a-i gestiona eficient, atât a bugetului personal, cât și de afaceri. .

Și nu în ultimul rând, mulțumim tuturor formatorilor de opinie care au diseminat prin intermediul rețelelor de socializare misiunea programului „Investește în viitorul tău!”. Ați contribuit în mod special la creșterea gradului de conștientizare al societății privind importanța educației financiare în viața noastră.

O generație educată financiar constituie o piatră la temelia prosperității economice în țară!