Planificarea și design-ul unui nou proiect finanțat de IFAD

În perioada 04-20 septembrie 2023 în Republica Moldova se află Misiunea IFAD de planificare și design a unui nou proiect finanțat de IFAD (IFAD IX).

Pentru a asigura, ca noul proiect va fi în corelare cu așteptările și aspirațiile domeniului agricol, și având în vedere importanța majoră atribuită Guvernului la dezvoltarea sectorului agricol,  pe durata primelor 2 zile de lucru experții din cadrul Misiunii IFAD au avut un șir de întâlniri de lucru cu reprezentații Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, precum și reprezentații Asociațiilor producătorilor agricoli, care reprezintă sectoarele prioritare și se regăsesc în Strategia Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2023 – 2030.

În acest context dorim să menționam deschiderea și conlucrarea eficientă cu reprezentanții Asociațiilor producătorilor de ovine și caprine, Asociației „Moldova-Fruct”, Asociației de plante aromatice și medicinale, precum și Asociației de produse organice MOVCA. Ținem să menționăm că aceste întrevederi au fost asistate și de reprezentanții domeniului  științific prin participarea oamenilor de știința din sector.

În următoarele zile sunt planificate un șir de ieșiri in teren și întâlniri cu fermierii, producătorii agricoli din teritoriu.