Un suflu nou pentru locuitorii satului Coada Iazului.

Un important eveniment a avut loc la 24 mai curent atât pentru agricultorii ce activează în această zonă cât și pentru locuitorii satului Coada Iazului, comuna Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Aici a fost inaugurat un drum în varianta albă cu o lungime de 1,8 km. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți Autoritățile Publice Locale, agenții economici din localitate și reprezentanții Unității Consolidate pentru Implementare Programelor IFAD.

Valoarea proiectului a constituit circa nouă sute mii Lei, dintre care 80% au fost finanțate din resursele Proiectului Fondului Internațional de Dezvoltarea Agriculturii, agenții economici din zonă (grupul client) și Primăria au contribuit cu 20%. Grupul Client, sub monitorizarea cărora s-au desfășurat lucrările de reparație, dau asigurări că nivelul calității corespunde celor mai înalte standarde.

Construcția acestui segment de drum a asigurat accesul agricultorilor la terenurile agricole, astfel deținătorii terenurilor pot să își planifice lucrările destinate prelucrării terenurilor, iar unitățile de transport și tehnicii agricole au acces direct către terenurile agricole pe parcursul anului. Importanța acestui proiect este de ordin local dar cu un impact major asupra activității agenților economici și localnicilor care au mari planuri de viitor. Aici se planifică construcția și amenajarea unui complex pentru procesarea producției proprii de nuci cât și pentru prestarea serviciilor pentru alți producători de nuci din zonă.

Prioritățile administrației publice, agenților economici și locuitorilor este de a transforma satul, de ai oferi un nou suflu economic, aceste planuri pot fi realizate prin crearea noilor locuri de muncă, creșterea veniturilor agenților economici iar ca rezultat dezvoltarea economica a localității. Acest proiect cu siguranța va reprezenta un impuls spre dezvoltare atât pentru mediul economic cât și pentru comunitate în general.